Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot – Even Weg mooi nieuw album van de zanger.

Met zijn nieuwe album ‘Even Weg’ zoekt Boudewijn de Groot naar nieuwe wegen in zijn muziek. Hij koos voor de country Americana en qua begeleidingsgroep benaderde hij The Dutch Eagles, the Eagles coveract. Dat zorgt op deze plaat voor een authentieke westcoast sfeer met meerstemmige vocalen. Boudewijn Groot mag dan inmiddels 74 jaar zijn, hij zoekt muzikaal nog steeds naar nieuwe uitdagingen. Op zijn dertiende solo studioalbum is het weer genieten van de altijd mooie teksten van de Groot in songs die soms diep weten te raken. Op deze plaat is dat bijvoorbeeld ‘De Boom’ (een verdrietig loflied op de bomen en de natuur en de toekomst daarvan), ‘Verloren Liefde’ en ‘Maar Niet Heus’ (een protestsong over de leiders van nu) die sterk doen denken aan vroeger werk van de zanger. Het allerlaatste nummer ‘Avondreis’, tevens de afsluiter van dit dertien songs tellende album, is misschien wel het mooiste. De melancholische tint van het liedje past helemaal in herfstachtige sferen. ‘Even Weg’ is een mooie aanvulling op het eerdere oeuvre van Boudewijn de Groot.  De zanger verkent de mogelijkheden binnen het schrijven en zingt over zaken die er in deze fase van zijn leven in hem omgaan. ‘Even weg’ werd opgenomen in de Exalto Studio’s in Haarlem. De thuisbasis van The Analogues, alweer een tribute-band die het oeuvre van The Beatles tot zich nam met een heel mooi resultaat. In deze studio’s wordt vintage mastering- en opnameapparatuur gecombineerd. Het resulteert in een warme, pure en eerlijke weergave van de muziek.