Hans Dulfer

Première nieuwe muziekshow Dulfer Plays Blues.

Op Zondag 4 november vond in een uitverkocht Theater Dakota in Den Haag de première plaats van Hans Dulfer Plays Blues. Nederlands bekendste saxofonist brengt hierin een levendige muziekshow rondom bluesgenie Lead Belly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed gehad op de popmuziek.

Na een lange carrière die zich vooral afspeelde op grote festival- en concertpodia is Hans Dulfer nu voor het eerst in het theater te bewonderen. Dat doet hij met een energieke show die gisteren officieel van start ging in Den Haag.

In Hans Dulfer Plays Blues staat de legendarische blueszanger Lead Belly centraal. Hans Dulfer raakte lang geleden in de ban van de compromisloze muzikale energie van de bluesman en zijn tot de verbeelding sprekende levensverhaal. Tijdens deze theatertour onthult hij voor het eerst het effect die de blueslegende op zijn eigen muziek heeft gehad. Hij wordt hierin bijgestaan door onder meer zangeres Kim Hoorweg, gitarist-extraordinaire Jerome Hol, drumfenomeen Cyril Directie en saxofonist en verteller Koen Schouten.

In een uitverkocht Dakota geniet het publiek tijdens de matinee-voorstelling van Hans Dulfer die het repertoire van Lead Belly vertolkt, maar dan wel op geheel eigen wijze. Tussen de nummers door vertelt baritone saxophone speler Koen Schouten het spraakmakende verhaal van de blueszanger uit New York die werd bewonderd en gecoverd door onder meer Nirvana, Creedence Clearwater Revival, Bob Dylan, Van Morrison en Elvis Presley. Tijdens de show wordt je letterlijk meegesleept in het verhaal van Lead Belly waarbij de klanken van Dulfer en zijn band muzikale magie verrichten.

Dulfer gaat in Dulfer Plays Blues op vrije wijze het repertoire van Lead Belly te lijf. Samen met zijn band serveert hij een rijke dosis warmbloedige muziek waarin de typerende sound van deze Nederlandse meester saxofonist onmiskenbaar aanwezig is.

Verwacht van ‘Dulfer Plays Blues’ een muziekshow zoals alleen Dulfer dat kan. Met daarbij niet te vergeten de geniale begeleiding van de band en de zang van Kim Hoorweg die het geheel tot een absoluut onvergetelijke voorstelling maken.

Hans Dulfer – tenor sax
Kim Hoorweg – zang
Jerôme Hol – gitaar
Bas van Lier – Hammondorgel & piano
Cyril Directie – drums
Koen Schouten – bariton sax & verhaal

www.dulferblues.nl