Kylie Minogue live in AFAS

Kylie Minogue schittert met oude en nieuwe hits in AFAS Live.

Photographer: Christie Goodwin (c) Darenote Ltd @christiegoodwin

De Australische zangeres Kylie Minogue stond op 22 november met haar Golden Tour op in Afas Live. De laatste keer dat Kylie in Nederland optrad was in 2011. Dat was in de toenmalige Heineken Music Hall, nu Afas Live dus en dat betekende voor velen een weerzien na al die jaren.

Voor een praktisch uitverkochte zaal speelde Kylie veel nieuwe nummers van haar recente album ‘Golden’ maar ook de golden oldies kwamen voldoende aan bod. Haar nieuwe plaat werd in Nashville opgenomen en kent naast de pop-hoofdmoot ook bescheiden country-invloeden.

Photographer: Christie Goodwin (c) Darenote Ltd @christiegoodwin

De Afas Live is vooral in de zaal gevuld met fans, die er helemaal voor in zijn om hun idool na zeven jaar weer eens live te zien. De mensen zijn benieuwd of het ‘Kylie gevoel’ van weleer er nog steeds is en dat is er zeker. Kylie Minogue telt nog steeds mee en zet vandaag de dag nog met gemak een memorabele show neer. Al kun je in Amsterdam meer van een ‘gewoon’ optreden spreken, zonder extreem showwerk, grote schermen en catwalks, zoals we dat konden zien tijdens haar 2011 Aphrodite: Les Folies Tour. Dit is Kylie in Afas Live met haar grootste hits van vroeger, maar zeker ook waardevol werk van anno 2018.

Kylie Minogue heeft altijd, net als Madonna, een groot gay-publiek aan zich weten te binden. Een publiek dat haar al die jaren trouw is gebleven en ook in Afas Live op de vloer een optimale sfeer weet te creeren. Maar ook op de tribunes is veel enthousiasme te bespeuren. Er wordt uitbundig gedanst, geklapt en meegezongen en eigenlijk zit de sfeer er al in vanaf song 1 ‘Golden’. Het publiek kent de cd van a tot z en dat verhoogt ook de sfeer tijdens het concert, vanaf de start tegen kwart voor negen tot de afsluiting (rond half 11).

Photographer: Christie Goodwin (c) Darenote Ltd @christiegoodwin

Het leuke is dat tijdens het concert nieuw en oud duidelijk afgewisseld worden. Na ‘Golden’ volgt ‘In Your Eyes’ en na ‘Shelby ‘68’ de oldie ‘Can’t Get You Out of My Head’ en zo gaat het de hele avond door. De show is ook opgedeeld in verschillende ‘Acts’ met daarin steeds een serie afwisselende nummers, eigen songs maar ook covers als ‘Blue Velvet’ (Bobby Vinton), ‘Where the Wild Roses Grow’ (de track die Kylie met Nick Cave opnam) en ‘Kids’ (samen met Robbie Williams). Kylie kan nog steeds zingen als de beste en haar zang heeft niets aan kracht ingeboet de afgelopen jaren. Ook kan zij nog altijd met gemak een groot publiek bespelen, dat mag ook in Amsterdam duidelijk zijn.

De afsluitende Act V van de show is vooral een dansfeest, of een discoparty. Dan gaat de hele zaal los met songs New York City/Raining Glitter/ On A Night Like This’ , ‘The Loco-motion’, ‘Spinning Around’ en ‘Love At First Sight’. Dat betekent voordat de confetti uit de lucht valt, de echte ontlading van een fantastische avond, waar Kylie Minogue zich op haar allerbest liet zien. (Anneke Ruys)