Matt Bianco

Band swingt als vanouds in Gebr de Nobel.

Op 31 oktober gaf Matt Bianco een concert in popzaal Gebr de Nobel in Leiden.

De Britse popband Matt Bianco gaat alweer 35 jaar mee. De band rondom zanger Mark Reilly vergaarde diverse, wereldwijde hits met o.a. ‘Half A Minute’, ‘Get Out Of Your Lazy Bed’ en ‘Whose Side Are You On?’. Voor dit album verzamelde Reilly een compleet nieuwe band om zich heen met onder andere saxofonist en fluitist Magnus Lindgren en een gedeelte van de band van Jamie Cullum. De band van Jamie Cullum ondersteunde Matt Bianco tijdens het concert in Gebr de nobel in Leiden ook live.

Tegenwoordig klinkt de band meer ‘jazzy’ maar dat geeft ook een extra ‘touch’ aan hun muziek. Nummers als ‘More Than I Can Bear’, ‘Half a Minute’ en ‘Whose Side Are You On’ krijgen dan ook veel swing mee, net als ‘Get Out of Your Lazy Bed’ .

Maar ook het nieuwe album ‘Gravity’ bevat veel songs met een swingend karakter en deze werden door het publiek enthousiast opgepakt.

Fotografie: Maarten Ederveen www.maartenederveen.nl