Mike Shinoda

Mike Shinoda 21 maart 2019 naar AFAS Live.

Rapper bekend van Linkin Park komt voor solo-show naar Amsterdam

Mike Shinoda komt donderdag 21 maart 2019 naar AFAS Live. De Amerikaanse zanger/rapper, bekend van de band Linkin Park, doet Amsterdam aan in zijn Post Traumatic-tour. Het is voor Mike Shinoda de eerste Nederlandse show sinds het concert van Linkin Park in Ziggo Dome in 2017. Kaarten voor dit concert in AFAS Live gaan vrijdag 30 november om 10 uur in de voorverkoop.

Mike Shinoda

Mike Shinoda is vooral bekend als de co-leadzanger en mede-oprichter van Linkin Park. Hij brak door met Linkin Park in 2000, toen de band het zeer succesvolle debuutalbum Hybrid Theory uitbracht met hits als ‘In The End’ en ‘One Step Closer’. Linkin Park verkocht wereldwijd meer dan 55 miljoen albums, won meerdere Grammy Awards en heeft een enorme fanbase. Tussendoor was Mike Shinoda ook actief in het zijproject Fort Minor, waarmee hij in 2005 het goed ontvangen album The Rising Tied uitbracht met daarop de enorme hit ‘Where’d You Go’. Datzelfde jaar stond Mike Shinoda met Fort Minor op Lowlands. Met Linkin Park speelde Shinoda twee keer in de Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live), twee keer op Pinkpop en twee keer in de Ziggo Dome. Een van de laatste shows van Linkin Park was in die zaal op 20 juni 2017.

Solo-album
In de maanden na het tragische overlijden van Linkin Park-zanger Chester Bennington – een maand na die laatste Ziggo Dome-show – stortte Shinoda zich op zijn kunst om zijn rouw te verwerken. Het resultaat is een rauw en intens persoonlijk solo-album: Post Traumatic. De plaat werd uitstekend ontvangen door onder meer The New York Times, Rolling Stone, NPR en Billboard. Op het album staan de singles ‘Crossing A Line’ en ‘Make It Up As I Go’ feat. K.Flay waarop Shinoda een mix van onder meer hiphop, dance, pop en rock laat horen. Andere gastbijdragen komen van Blackbear, Machine Gun Kelly, Grandson en Chino Moreno (Deftones). Mike Shinoda maakte zelf de visuals bij het album. @Mojo Concerts

Mike Shinoda
Donderdag 21 maart 2019
AFAS Live

Foto’s: Harold Versteeg