Steve Harley & Cockney Rebel

Legendarisch formatie overtuigt in Leiden.

Op 24 november stonden Steve Harley & Rockney Rebel in Gebr. de Nobel in Leiden met een memorabele show. Pech was er voor Cockney Rebel die met een gebroken heup op het podium zat. Desondanks was de drive en de passie zeker aanwezig.

Met wereldhits als ‘Make Me Smile (Come Up And See Me)’ en ‘Sebastian’ is Steve Harley & Cockney Rebel niet weg te denken uit de muziekgeschiedenis.

Cockney Rebel met zanger Steve Harley was naast onder andere T. Rex en Roxy Music, een van de meest creatieve Britse bands uit de glamrockperiode. Steve Harley, wiens stemgeluid soms herinneringen oproept aan Bob Dylan rond de tijd van Blonde On Blonde, creëerde met Make Me Smile (Come Up And See Me) een wereldwijde klassieker die elk jaar in de Top 2000 terug te vinden is.

Het nummer was een dikke nummer 1 hit in Nederland en tevens een sarcastische reactie op het vertrek van bijna de voltallige originele band. Steve besloot om vanaf dat moment verder te gaan als Steve Harley & Cockney Rebel.

De muziek van Steve Harley & Cockney Rebel is bij vlagen exotisch en curieus met uiteenlopende invloeden van klassieke muziek tot progrock. Luister naar de track Sebastian en al snel blijkt Steve Harley een onderschat tekstschrijver te zijn. In Gebr. de Nobel in Leiden liet het tweetal zien en horen dat ze nog altijd een memorabele show neer kunnen zetten. @ Gebr. de Nobel

Fotografie: Maarten Ederveen