Sabrina Starke

Singer-songwriter met mooi optreden in Paard Den Haag.

‘Underneath The Surface’ heet het nieuwe album van Sabrina Starke. Gisteren stond ze ermee in Paard Den Haag. De zangeres is alweer tien jaar in het vak en ook dat is het vieren van een bijzonder optreden waard.

Op 15 juni schitterde de Rotterdamse singer-songwriter Sabrina Starke nog in Paard met haar vertolking van Nina Simone. Dit gaf de zangeres zoveel inspiratie, dat ze 15 december weer in de Haagse poptempel stond met een geheel eigen show.

Het 10e jubileum van haar zangcarrière is dit jaar en dat vierde ze met een zesde zelfgeschreven studio-album ‘Underneath The Surface’ waarvan verschillende songs aan bod kwamen tijdens het optreden. Mooie, vaak persoonlijke nummers als ‘Safe House’, ‘Elevate’ en ‘All In Your Head’ : tracks met inhoud die je meeslepen en aan het denken zetten.

Sabrina Starke is een vrouw die een breed publiek al jarenlang weet te bekoren en te vervoeren met haar soul-getinte songs. Al maakt ze ook regelmatig uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en reggae. In de Kleine Zaal van het Paard treft zij een bescheiden doch uiterst enthousiast publiek. Veel van hen kennen haar liedjes en zingen ze mee. De mensen genieten van haar optreden en laten dat zeker zien. Vooral halverwege de show gaat het los en er wordt gedanst en meegeklapt met de meer up-tempo songs, waarbij ook de strakke band een belangrijke rol speelde.

Fotografie: Anneke Ruys