Better Get Hit Festival

Eigenzinnig Tilburgs festival presenteert internationale wereldsterren.

Tijdens het Better Get Hit Festival in Tilburg traden meer dan twintig acts op. Zowel Nederlandse als internationale wereldsterren in de genres urban, soul en jazz kwamen breed aan bod.Het tweedaagse festival vond 11 en 12 januari plaats.

Daarmee wil het festival de stad Tilburg neerzetten als internationale muziekstad van allure. Powervrouwen drukten een stempel op het Better Get Hit Festival. Het aandeel vrouwelijke acts op het festival was groot.

Bij een eigenzinnig festival hoort natuurlijk een eigenzinnige line-up. Zo was de headliner van Better Get Hit één van de succesvolste vrouwen van de Nederlandse muziekindustrie ooit: Caro Emerald. Het was dan ook bijzonder om deze internationaal bekende zangeres in een kleine, intieme setting te zien.Verder traden onder meer Kim Hoorweg, Cory Henry en Jay Way op.

Fotografie: Freddie de Roeck