Malford Milligan & The Southern Aces

Amerikaanse soulzanger tourt met nieuwe songs en classics door Nederland.

In oktober vorig jaar bracht Malford Milligan met zijn band The Southern Aces het album ‘Life Will Humble You’ uit. Sindsdien staat het album drie maanden onafgebroken op nummer één in de Euro Americana Chart. Met deze songs trekt de Amerikaanse soulzanger vanaf eind februari door Nederland. Samen met zijn band The Southern Aces zal hij met de ‘Life Will Humble You clubtour’ het hele land doorkruizen.

Tijdens de tour zal de band zowel nieuwe nummers, als oude soul klassiekers en eerder werk uit Milligans oeuvre spelen. In deze intieme ‘soulful Americana’ show speelt Malford Milligan samen met zijn vaste Nederlandse ‘allstar’ band The Southern Aces, bestaande uit Roel Spanjers (o.a. JW Roy, Sunset Travelers, Normaal), Jack Hustinx (o.a. Shiner Twins), Fokke De Jong (o.a. King Of The World, Normaal), Eric van Dijsseldonk (o.a. JW Roy, Erwin Nyhoff) en Roelof Klijn (o.a. Rootbag).

Malford Milligan’s sound wordt door zijn unieke soul stem vaak vergeleken met soullegendes als Otis Redding en Al Green. Niet voor niets werd hij maar liefst acht keer tot beste vocalist bekroond bij de Austin Music Awards. Als zanger van de supergroep Storyville, waarin o.a. Stevie Ray Vaughan’s ‘Double Trouble’ als ritme-tandem speelde, maakte Milligan in de 90-er jaren furore als energieke frontman.

Samen met Stephen Bruton ontstond het idee om een intiem soul album te maken met meer ruimte voor Milligan’s stem. Na Bruton’s overlijden in 2009 kwam aan dit plan abrupt een eind.
Enkele jaren geleden besloot Milligan om samen met de Nederlandse producer Jack Hustinx de krachten te bundelen en de eerdere plannen ter ere van hun overleden vriend door te zetten. Het verliezen van geliefden en de strijd tussen leven en dood is de inspiratie geweest voor enkele beschouwende en autobiografische songs op het album ‘Life Will Humble You’. Het album ontving lovende recensies in vele gedrukte- en online magazines.

Tickets zijn verkrijgbaar via de websites van de podia. @Royal Family Records

Officiële website: http://malfordmilliganmusic.com

Spotify: https://spoti.fi/2RQE3pY
Facebook: https://www.facebook.com/malfordmilliganaustinmusician
Instagram: https://www.instagram.com/malfordmilligan/

21-2 De Rozenknop – Eindhoven
22-2 ‘T Keerpunt – Spijkerboor
23-2 Nieuwe Nor – Heerlen
24-2 TivoliVredenburg – Utrecht
25-2 De Rustende Jager – Terschelling
27-2 Paard – Den Haag
1-3 De Flux – Zaandam
2-3 Allemanswaard – Amerongen
3-3 De Cactus – Hengelo
5-3 Doornroosje – Nijmegen
7-3 Ut Midde – Venlo-Blerick
8-3 ‘T Beest – Goes
10-3 De Rozenknop – Eindhoven