Maite Hontelé

Maite Hontelé: Cuba Linda CD

De Nederlandse trompettiste Maite Hontelé woont al jaren in Colombia, waar ze inmiddels een grote ster is. Maite leerde al op vroege leeftijd trompet spelen en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Na een optreden tijdens het jazzfestival in Medellin (2008) besloot ze om in Colombia te blijven. Daar lag de weg open voor een carrière in de latin scene. Cuba Linda is alweer haar vijfde album en misschien wel haar meest gevarieerde. Naast salsa zijn ook stijlen als son cubano, chachachá, salsa ‘urbana’, mozambique, latinjazz, changuï en rumba op de cd terug te horen. Ook wordt Maite op deze plaat omringd door gerenommeerde muzikanten als Orquesta Aragón, Gilberto Santa Rosa, Joancho Valencia en Vicente García. Dat resulteert in een indrukwekkend album vol expertise en ongelimiteerde energie. Op het grotendeels in de legendarische studio’s van Merlin Producciones opgenomen Cuba Linda brengt de gepassioneerde trompettiste een energieke hommage aan de rijk gekleurde Cubaanse muziek. Maite Hontelé verdient ook buiten Latijns Amerika een grote bekendheid, al maakte ze bij ons al deel uit van de line-up voor North Sea Jazz-festival en was ze te gast bij DWDD . Ook trad ze in Nederland al veelvuldig op. Cuba Linda is in ieder geval een grote stap in de goede richting: een uiterst verrassend latin album ! maitehontele.com