Cowboy Junkies

De Canadese alt-country en folkrock band komt voor twee shows naar Nederland.

Op 5 juli 2019 komt de band naar Doornroosje Nijmegen en op 13 juli 2019 naar Paradiso Amsterdam. De kaartverkoop start op donderdag 21 maart om 10:00 uur via de websites van de podia.

Soms begint een revolutie vanuit iets zachts. In 1988 bewees Cowboy Junkies dat er behoefte was aan een rustig en reflectief geluid. Het album ‘The Trinity Session’ fungeerde in 1988 als een zachte stem die zich met kracht door het lawaai wist te drukken. Dit bleek onweerstaanbaar. De klassieker combineerde folk, blues en rock op een ongekende manier en verkocht miljoenen. Los Angeles Times benoemde het album tot een van de beste tien albums van dat jaar.

In 1990 en 1991 werd Cowboy Junkies genomineerd voor Group of the Year bij de Juno Awards. In de opvolgende jaren maakte de groep tournees door onder andere Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië. In 2008 vierde Cowboy Junkies hun 20e jubileum, waarbij ze ‘Trinity Revisited’ uitbrachten, een herziene versie van de originele ‘The Trinity Session’ uit 1988.

ALL THAT RECKONING
Het meest recente album ‘All That Reckoning’ (2018) ontving louter goede recensies en zou wel eens het meest krachtige album kunnen zijn dat Cowboy Junkies tot dusver heeft geproduceerd. “It’s a deeper and a more complete record than we’ve ever done before”, aldus Timmins.

Of het nu gaat over de fragiele toestand van de wereld of persoonlijke relaties, de nieuwe verzameling van nummers moedigt de luisteraar aan om op te letten. “We’ve always tried to make records that are relevant to who we are as people. These songs are about reckoning on a personal level and reckoning on a political level. So much is going on around us right now and nobody knows where it’s going to end up” – Michael Timmins. @Greenhouse Talent tekst en foto

05.07.2019 Doornroosje, Nijmegen
Verkoop vanaf 21.03.2019 om 10:00 via www.doornroosje.nl

13.07.2019 Paradiso, Amsterdam
Verkoop vanaf 21.03.2019 om 10:00 via www.ticketmaster.nl