Roger Hodgson

Dé stem van Supertramp naar Muziekcentrum Enschede.

Hodgson treedt al jaren als solo-artiest met zijn eigen band op maar speelt tijdens zijn shows nog altijd alle hits van Supertramp die hij componeerde, en dat zijn er nogal wat. Nummers als School, Breakfast In America, Give A Little Bit, Dreamer, The Logical Song, Take The Long Way Home, Fool’s Overture en It’s Raining Again staan in het collectieve geheugen van miljoenen muziekliefhebbers gegrift.

Met zijn stem uit duizenden drukt Hodgson een onmiskenbaar stempel op het geluid van de band die sinds het midden van de jaren 70 de wereldwijde hitlijsten domineerde. Samen met Rick Davies is hij zanger en songschrijver van de wereldberoemde band. De songs van zijn hand, die hij ook voorziet van zang, zijn stuk voor stuk wereldhits en duiken jaar na jaar weer op in de Top 2000 aller tijden.

De zanger maakt al sinds het begin jaren 80 geen deel meer uit van de band en is sindsdien solo op pad. Met zijn band speelt hij tijdens de tours die hij nog met regelmaat onderneemt altijd voor uitverkochte zalen. Zijn stem heeft de tand des tijds prima doorstaan en de zanger presteert nog altijd op het hoogste niveau. Naast het werk dat Roger opnam met Supertramp speelt hij natuurlijk ook solo-werk, want prachtige composities als Had A Dream (Sleeping With The Enemy) en Death And A Zoo mogen van de fans van deze enorm getalenteerde zanger en songwriter natuurlijk niet ontbreken.

De kaartverkoop voor de show start aankomende zaterdag 16 maart om 11:00 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de websites van Metropool en Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. @Mojo Concerts

Foto: Jerrold Mallee

Roger Hodgson
Dinsdag 2 juli 2019 | Muziekcentrum Enschede