The Kik

Band in Ahoy met eerbetoon aan Boudewijn de Groot.

Na de succesvolle theatertournee in januari brengt The Kik met orkest hun eerbetoon aan Boudewijn de Groot voor de laatste keer in Nederland op zaterdag 23 november in Rotterdam Ahoy. Tijdens het concert speelt de Rotterdamse bietband ‘Voor de overlevenden’ en ‘Picknick’, twee klassieke albums van Boudewijn de Groot, van begin tot eind.

Als groot bewonderaars van de muziek van Boudewijn de Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg The Kik goedkeuring van de grootmeester zelf om zich te buigen over zijn twee sleutelalbums, uit respectievelijk 1966 en 1968.

Boudewijn de Groot: “Twee platen live uitgevoerd in Ahoy: een zeer eervolle gebeurtenis. Met een orkest erachter en met de overtuigende performance en aanstekelijke energie van The Kik wordt het een indrukwekkende avond. Wie er niet bij is, zal eeuwig spijt hebben.”

Nederlands bekendste Nederbietband The Kik, bestaande uit Dave von Raven, Arjan Spies, Marcel Groenewegen, Paul Zoontjens en Ries Doms werd in 2011 opgericht. Na het debuutalbum ‘Springlevend’ in 2012, met daarop de hit ‘Simone’ heeft The Kik zich op vele terreinen ontwikkeld. Ze waren een seizoen de huisband van DWDD, zetten Nederpopheld Armand in het zonnetje en maakten de titelsong voor de film ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’. Volgende week brengt de band ‘Testament’ van Boudewijn de Groot uit als single. Een album met de liveregistratie van de voorgaande concerten verschijnt in mei bij Excelsior Recordings. @Mojo Concerts

THE KIK MET ORKEST SPEELT BOUDEWIJN DE GROOT
Zaterdag 23 november 2019
Rotterdam Ahoy

Foto: Anneke Ruys