Vampire Weekend

Band tijdens Europese najaarstournee naar AFAS Live.

De New Yorkse band Vampire Weekend komt in het kader van hun Europese najaarstournee naar AFAS Live voor een concert.

De tournee volgt op de release van het vierde album Father of the Bride, dat op 3 mei uitkomt. Eerder dit jaar werden de singles Harmony Hall en Sunflower al uitgebracht, die afkomstig zijn van deze nieuwe plaat. Father of the Bride is de langverwachte opvolger van het Grammy Award winnende album Modern Vampires of the City.

De band werd opgericht in 2006 en bestaat uit zanger en gitarist Ezra Koenig, drummer Chris Tomson en bassist Chris Baio. In 2008 bracht Vampire Weekend hun gelijknamige debuutalbum uit, dat wereldwijd werd ontvangen als een van de beste indierockplaten van dat jaar. Hierop zijn onder andere bekende hitsingles zoals A-punk en Oxford Comma te horen.

Vampire Weekend staat bekend om hun unieke sound. Hun muziek word omschreven als stuiterende indierock met een aanstekelijke mix van afrobeats, Caribische ritmes en westerse popmuziek. Op 19 november 2013 was de band voor het laatst in Nederland te zien tijdens een concert in AFAS Live (toen Heineken Music Hall). Exact zes jaar na dato keert de groep nu dus weer terug naar de Amsterdamse zaal. Daarnaast spelen ze op de komende editie van Down The Rabbit Hole. @Mojo Concerts

VAMPIRE WEEKEND
Dinsdag 19 november 2019
AFAS Live, Amsterdam