Zwarte Cross

 Veel mooie namen naar Zwarte Cross.

De Zwarte Cross is een bizarre mix van muziek, theater, (top)sport en stunts. Daarnaast draait het ook om humor, poëzie, literatuur, dans en wetenschap. Deze verschillende werelden komen bij elkaar op het terrein van 160 hectare. In totaal zijn er 33 verschillende podia en komen er meer dan 250 bands en 1000 theaterartiesten naar de Achterhoek. Het uitverkochte festival presenteert onder meer de volgende acts:

White Lies (GB)
Royal republic (SWE)
Drie Generaties Jan Terlouw
Brigitte Kaandorp
Mozes and the Firstborn
Black Eyed Peas (VS)

The Wailers (JAM)
The Mavericks (VS)
Steel Panther (VS)
Kenny B
Jonna Fraser
Brainpower
25 years of Charly Lownoise & Mental Theo
Snollebollekes
DJ Dune
Party Animals
Kraantje Pappie
D-wayne
Sophie Francis
Rowwen Hèze
Beef
Miss Montreal
Delinquent Habits (VS)
Heideroosjes

& nog veel meer!!

 

Op de Zwarte Cross is theater een belangrijk onderdeel van de hele programmering. De Theaterweide bestaat uit een Theatertent, Theatro Obscura, het Buitenpodium en het podium voor alle Andere Apartigheid. In de Theaterweide staan de meest uiteenlopende theateracts uit binnen- en buitenland. Zang, dans, scherpe columns, rare fratsen, de zin van het leven; het is er allemaal te vinden. Ook op en rondom de theaterweide kan de bezoeker zomaar een vreemd theatertafereel volledig in het wild spotten. Sommige acts en shows zijn helemaal speciaal voor de Zwarte Cross-ganger gemaakt. Het doel is om theater laagdrempeliger te maken. Theatervoorstellingen zijn nu bijna alleen in theaters te bewonderen en er moet vaak bewust een speciale keuze voor een bepaalde artiest gemaakt worden. Niet op de Zwarte Cross! Hier wordt zeer veel variatie aangeboden, toegankelijk voor iedereen.

Fotografie: Rob Herstel Fotografie