North Sea Jazz Festival 2019

NN North Sea Jazz Festival maakt compleet programma bekend.

Vandaag maakt de organisatie van het NN North Sea Jazz Festival het programma van de komende editie bekend. In totaal zullen er in het weekend van 12, 13 en 14 juli zo’n 150 optredens plaatsvinden, verdeeld over 14 podia.

Eerder werden onder meer Anita Baker, Chance The Rapper, Chick Corea Spanish Heart Band, Daryl Hall & John Oates, Dee Dee Bridgewater, Diana Krall, Jacob Collier, Jamie Cullum, Janelle Monáe, Joe Jackson, Joshua Redman, Kamasi Washington, Kenny Wayne Shepherd, Macy Gray, Ms. Lauryn Hill, Rag’n’Bone Man, Toto, Tower of Power en Artist in Residence Robert Glasper al aangekondigd.

Het festival presenteert zoals altijd een aantal bijzondere projecten en samenwerkingen. Zoals Michel Camilo met de blazers van de New Cool Collective Horns, Origami Harvest van trompettist Ambrose Akinmusire met het Mivos String Quartet en rapper Nappy Nina, het Metropole Orkest met de zangeressen Lizz Wright, Becca Stevens en Camila Meza op zaterdag en met gitarist Reinier Baas en altsaxofonist Ben van Gelder op zondag. Zanger José James voert eenmalig met het Nederlandse Noordpool Orkest ‘Lean on Me’ uit, zijn eerbetoon aan Bill Withers.

Legends
Ook is op het festival een aantal muzikale legendes te zien waaronder de Burt Bacharach, Houston Person en Abdullah Ibrahim. Een bijzonder project is dat van saxofonist Gary Bartz (78) die terugblikt op zijn een halve eeuw terug verschenen album ‘Another Earth’ met onder meer Charles Tolliver en Ravi Coltrane. Uit de alternatieve Chicago-scene komt pionier Henry Threadgill (75). Pianist Chick Corea treedt op, zijn latincollega Chucho Valdés is er en zanger Bobby McFerrin keert na een lange afwezigheid terug op het North Sea Jazz podium. Bebop-pianist Rein de Graaff neemt dit jaar afscheid als pianist en organisator van inmiddels legendarische tournees. Hij is de éminence grise van de Nederlandse jazz maar hij was ook een stimulans voor Nederlands talent, zoals de drie altsaxofonisten met wie hij optreedt. @NN North Sea Jazz Festival

NN North Sea Jazz Festival 2019
Rotterdam Ahoy

12, 13 en 14 juli | Rotterdam Ahoy

Dagkaarten: € 95 (excl. servicekosten), met CJP korting: € 75 (excl. servicekosten)
Driedagenkaart: € 230,- (excl. servicekosten) uitverkocht
Group ticket (tot 10 personen): € 750 (excl. servicekosten)
Junior ticket (t/m 15 jr): € 25 (incl. servicekosten)