Modji

Modji – Epifania cd recensie.

Modji staat voor “de reis” en is afkomstig uit het Togolese dialect Ewe. En dat is wat deze Rotterdamse band voor ogen heeft: een muzikale reis maken en die delen met de luisteraar. Modji is dynamisch, energiek, meeslepend en vooral dansbaar. West Afrikaanse en Latijns Amerikaanse invloeden vormen de basis voor de klanken van Modji die hun muziek ook graag mixen met hun Westerse achtergronden. Verwacht exotische gitaar grooves uit Kaapverdië, swingende salsa, temperamentvolle percussie en drum grooves geïnspireerd op ritmes uit zowel Guinee en Mali als Cuba en Brazilië. Frontman Ramon Mendeville zingt zijn teksten in het Spaans en dat geeft nog een extra dimensie aan deze swingende muziek. Het debuutalbum ‘Epifania’ werd mogelijk gemaakt via crowdfunding en is alles wat de band uit wil dragen en meer. De energie spat van de cd (ook als lp verkrijgbaar) af en doet je uitkijken naar de live-optredens van deze dynamische formatie. Laat de zomer maar komen! (AR)

Meer info op https://www.modjiband.com/