Pink Project

Pink Project pakt uit voor jubileumeditie in Ahoy.

In de aanloop naar het jubileumoptreden op 11 mei  in ROTTERDAM AHOY was er veel te regelen door Pink Project. Het moest een avondvullend en spectaculair programma worden. Er was namelijk veel te vieren. ‘The Wall’ bestaat dit jaar 40 jaar, ‘The Division Bell’ is 25 jaar geleden gereleased en last but not least bestaat Pink Project ook 25 jaar!

Alle reden dus natuurlijk voor een feestje in AHOY met PINK PROJECT. En het werd een spectaculaire avond vol van verrassingen. De muziek van Pink Floyd herleeft telkens weer dankzij hun genadeloze perfectie. Deze band wordt dan ook door kenners en criticasters gezien als één van de beste tributebands met wereldwijd aanzien. Sinds 1994 werden alle hoogtepunten van PINK FLOYD al meerdere malen gehoord en waren er inmiddels ruim 500.000! bezoekers te gast bij hun optredens.

Perfectie tot in de puntjes ook. Kosten noch moeite worden gespaard om het publiek te verrassen met een prachtige quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow, een unieke setlist en indrukwekkende visuals en inflatables. Het ongeëvenaarde geluid van Pink Floyd denderde door de volle zaal, omlijst door indrukwekkende projecties. Met gesloten ogen is de muzikale gelijkenis waanzinnig, met je ogen open is alles compleet.

Speciaal voor deze show zijn zelfs de kinderen van basisschool OBS De Schalm in Rotterdam gevraagd om een act in te studeren en op te voeren. Maanden van voorbereidingen hebben geleid tot een waanzinnig, verbluffend en oor- en oogstrelend resultaat, dat wel gezien mag worden als een wederom indrukwekkende apotheose van Pink Project.

“DIT IS PINK FLOYD”… met deze woorden beëindigde Peter Chattelin deze 4e AHOY editie, die in het teken stond van memorabele muzikale mijlpalen. Ja, dit is Pink Floyd inderdaad en leeft voort in de huid van Pink Project. Na 3,5 uur genieten verlieten de ruim 5200 toeschouwers bijna sprakeloos het, even daarvoor, afgeladen Ahoy.

Pink Project is in de zomer van 2019 nog in het openlucht theater Zuiderpark te horen en te zien met Pink Floyd’s Anniversary show. Meer info op: http://www.pinkproject.nl/

Foto’s en tekst: Jerrold Mallee