Richie Hawtin & Modeselektor

Twee grote dance acts bij openingsdag ADE.

Twee grote acts uit de dance scene staan tijdens de openingsdag van het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event samen in de NDSM-loods. DJ, producer en technogrootheid Richie Hawtin en Modeselektor (live-set) geven ieder een eigen show op woensdag 16 oktober, in de NDSM-loods in Amsterdam. De avond wordt geopend door SOPHIE.

Richie Hawtin staat al jaren bekend als een artiest die muziek, technologie en live performance op bijzondere en vooruitstrevende wijze met elkaar verbindt. Met de audiovisuele show CLOSE keert Richie Hawtin terug naar het Amsterdam Dance Event. De show brengt Hawtin’s fans dichterbij zijn unieke manier van optreden en verkent de relatie tussen menselijke creativiteit en innovatieve technologie.

Voorafgaand aan Richie Hawtin’s set staat Modeselektor op het podium. Het Berlijnse duo Modeselektor heeft, met hun flamboyante DJ sets en samensmelting van genres, een grote bijdrage geleverd aan de elektronische muziekscene sinds het begin van de 00’s. Na twee uitgebreide tournees met Moderat zijn ze weer terug bij hun muzikale kern met een nieuwe liveshow als onderdeel van hun laatste ‘Who Else’ album tour. Het nieuwe album is zeer divers, doordrenkt met uitbundigheid en geïnspireerd door alles wat een tikkeltje absurd is; Modeselektor’s onbetwistbare grooves komen hier uit ieder denkbare genre.

Met Who Else doen ze wereldwijd diverse landen aan. Na uitverkochte shows in Europa, Canada, de VS en een veelgeprezen optreden op het Ceremonia Festival in Mexico City, brengt het duo hun nieuwe live-set naar verschillende gerenommeerde festivals en ook weer terug naar Amsterdam. Hier worden ze deze avond herenigd met hun oude vertrouwde multimedia collectief Pfadfinderei voor het audiovisuele gedeelte van de show.

De getalenteerde Schotse producer SOPHIE opent deze avond in de NDSM-loods. Met haar onlangs uitgebrachte en vlijmscherpe debuutalbum Oil Of Every Pearl’s Un-Insides trakteert ze haar fans op elektronische baslijnen, levendige melodieën en bijpassende vocalen. Pitchfork noemde het album ‘sprawling and beautiful, while still keeping the disorienting, latex-pop feel of her fascinating production technique”. Haar talent bleef niet onopgemerkt: inmiddels heeft SOPHIE coproducties gedaan voor Madonna en Charli XCX en in de studio gezeten met Rihanna.

RICHIE HAWTIN CLOSE & MODESELEKTOR LIVE
+ support act SOPHIE
Woensdag 16 oktober 2019 | NDSM-loods, Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur