SNIESTER

Haags stadsfestival SNIESTER beleeft succesvolle zesde editie.

De organisatie van Sniester blikt terug op de meest succesvolle editie tot nu toe. Dat de ster van het Haagse stadsfestival vol muzikaal avontuur rijzende is, werd afgelopen weekend andermaal bewezen. Meer dan 60 acts, spelend vanaf 13 podia in het Popdistrict van Den Haag, transformeerden de binnenstad van 24 t/m 26 mei tot een luilekkerland voor muziekliefhebbers.

Naast belangstelling uit alle windstreken van Nederland trok Sniester dit jaar ook een respectabel aandeel bezoekers van buiten de landsgrenzen. Volle zalen en unieke shows van artiesten die hun ziel en zaligheid blootlegden zorgden verder voor een memorabele editie.

Bijzonder was de podiumopstelling in de grote zaal van poppodium Paard tijdens Sniester, waarbij acts in het midden van de zaal speelden en de bezoekers als in een arena rondom konden genieten van het quadrofonische geluid. Populaire acts als Joost en Merol, maar ook Afrobeat legende Orlando Julius, muli-instrumentalist Jacco Gardner en elektronisch duo Weval lieten zich in deze speciale setting van hun beste kant zien. Andere festivalsmaakmakers waren o.a. het Belgische SONS, Tessa Rose Jackson’s Someone, de futuristische folkpop van Portland en de eenmalige intieme show van Splendid.

Massale belangstelling was er ook voor Sniester Junior, de gratis festivaldag voor kinderen en traditioneel de afsluiter van het festivalweekend. Op deze dag dat kattenkwaad mag hebben honderden kinderen meegedaan aan activiteiten die ze normaal gesproken alleen in hun stoutste dromen mogen (of durven) doen: vliegtuigjes gooien vanaf de Grote Kerk, als drummer of gitarist optreden met een eigen band, cursussen crowdsurfen, stagediven en breakdancen of een echte motor uit elkaar slopen. Het kon en mocht allemaal tijdens Sniester Junior, dat met aangename temperaturen ook weer een favoriet onderdeel van het festival bleek. @Sniester

Foto’s Anneke Ruys