Stadspark Live!

Eerste editie Gronings festival meteen groot succes.

Muziekliefhebbers konden op 22 juni hun hart ophalen op de drafbaan, want er vond een nieuw evenement plaats in het Stadspark in Groningen: Stadspark Live! Met grote namen als Sting, Anouk en The Specials heeft het festival meteen naam gemaakt.

Op zaterdag 22 juni vond de eerste editie plaats. Eén podium, zes populaire acts waaronder Sting, Anouk en The Specials, een spannende randprogrammering en heerlijk festivalfood vormden de ingrediënten.

Twintig jaar nadat The Rolling Stones en Tina Turner op een uitverkochte drafbaan stonden, zorgden Mojo en Groningen samen voor meer muziek in het Stadspark. De afgelopen decennia bleef het relatief stil in het groene park van 140 hectare groot, ten zuidwesten van de stad Groningen. Daar is vanaf nu meteen verandering in gekomen met het nieuwe eendaagse muziekevent: Stadspark Live.

Op het affiche van de eerste editie van Stadspark Live stonden de namen van niemand minder dan poplegende Sting en Neerlands’ trots Anouk. Samen met The Specials, Tom Odell, Ronnie Flex & Deuxperience en Daniel Lohues zorgden zij voor een hele dag live muziek van de bovenste plank, vanaf 13:00 tot 23:00 uur. Alle artiesten gaven alles wat ze in huis hebben en het publiek genoot met volle teugen.

Gedurende de hele dag was er een ruime keuze in heerlijk eten om je vingers bij af te likken. Of het nu de programmering of het menu betreft: alle smaken komen voorbij voordat Stadspark Live haar hekken om middernacht sloot. Zeker voor herhaling vatbaar dus wie weet…op naar de tweede editie volgend jaar!

www.stadsparklive.nl

Fotografie: Patricia Benjamins