Lizzo

Zangeres en rapper keert terug naar Amsterdam.

Na twee stijf uitverkochte shows in Paradiso vorige week keert de Amerikaanse zangeres en rapper Lizzo in het najaar terug naar Amsterdam. Op maandag 18 november geeft ze in het kader van haar Europese ‘Cuz I Love You Too’ tour een concert in AFAS Live.
De uit Minneapolis afkomstige Lizzo verhuisde op haar negende met haar familie naar Detroit. Op jonge leeftijd vond ze haar passie in dans, zang en het bespelen van de fluit. Een instrument waarmee ze aan de Universiteit van Houston afstudeerde en recentelijk de muziekwereld mee verraste tijdens haar energieke optreden bij de BET Award show.

Met haar derde album ‘Cuz I Love You’ is Lizzo in een razendsnel tempo internationaal doorgebroken. De genre-overstijgende plaat dat eerder dit jaar verscheen bevat onder meer de hitsingle ‘Juice’. Dit nummer werd in Nederland meteen benoemd tot Megahit bij 3FM, vervolgens Top Song bij Radio 2 en Harde Schijf bij Coen en Sander op Radio 538.

Lizzo wordt ook gezien als het boegbeeld van de Bodypositivity beweging en weet met haar krachtige, zelfverzekerde persoonlijkheid en bemoedigende teksten mensen wereldwijd te inspireren. Zo heeft ze het over zelfliefde in ‘Soulmate’ en maakt ze in ‘Like a Girl’ duidelijk dat vrouwen en mannen gelijke rechten hebben en vrouwen trots mogen zijn op het vrouw-zijn. “I want you to hear my songs and feel a connection to me. I hope you can apply what I’m saying to your own life and maybe have a better day. Share this experience with me. Celebrate who you are. If I can change the world for the better one song at a time, I’m cool”, aldus Lizzo. @Mojo Concerts

Lizzo – Cuz I Love You Too Tour
Maandag 18 november 2019 l AFAS Live – Amsterdam