Taichmania

Taichmania – Seventh Heaven CD

Taichmania bestaat uit vier Israelische muzikanten met verschillende muzikale achtergronden. Jazz, rock, etnisch en elektronisch hoor je terug in hun muziek die een mix vormt van oost met west, met de makam van het Midden Oosten en Amerikaanse fusion. Maar ook Britse psy en prog in connectie met Turkse ritmes. Het mag duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met uitdagende muziekklanken die moeilijk in een hokje onder te brengen zijn. De tien composities op Seventh Heaven zijn allemaal van de hand van frontman Yaniv Taichman die tot zijn concept kwam na intense studies van oude Ottomaanse folk en Arabische muziek. Hij is een gerenommeerd Oud speler, maar bespeelt ook de saz, de viool en de gitaar. Op dit instrumentale album wordt de luisteraar meegenomen naar magische werelden waar de bijzondere klanken je meeslepen naar onbekende oorden. Taichmania verleidt de luisteraar met onbekende en spannende nieuwe ritmes die ook meteen vertrouwd klinken en in je gehoor nestelen. Luister en laat je meeslepen door deze uiterst spannende muziekklanken!