Danny Vera

Danny Vera met Pressure Makes Diamonds in Caprera.
Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn maar Danny Vera is hot! Zijn single Rollercoaster staat al 19 weken in de Nederlandse top 40 en vanavond staat hij op 16 augustus in het prachtige Caprera openluchttheater. Hij heeft net als in de theaters naast zijn band ook de blazerssectie én strijkensemble mee genomen.
Het is stijf uitverkocht zoals alles de laatste tijd waar je eerst nog gewoon aan de kassa een kaartje kon krijgen of er niet eens voor hoefde te betalen is nu alles wat in de verkoop gaat binnen mum van tijd helemaal uitverkocht. De Middelburgse singer-songwriter timmert al ruim 20 jaar aan de weg en breekt nu eindelijk door.
Danny Vera heeft een compleet eigen sound die vaak vergeleken word met Elvis en Roy Orbison en vliegt met zijn stem met gemak van hoog naar laag.
Gezien Danny heel veel bij Voetbal Inside op tv is staat hij voornamelijk bekend om het zingen van covers maar hij kan zoveel meer.
Zoals een feestje bouwen met “L.O.V.E” en de zaal compleet stil krijgen met “Bye bye Eddie” en natuurlijk ontbreekt ook zijn “Rollercoaster” en “Pressure makes diamonds” niet afgewisseld met de Haagse humor zoals alleen hij kan. Velen worden daardoor op een verkeerd voetstuk gezet Danny komt uit Middelburg maar spreekt echt Haags waarschijnlijk van zijn opa die uit Den Haag kwam.
De tour Pressure Makes Diamonds is een enorm succes en zal dit najaar in de reprise gaan als je er nog bij wil zijn zal je op een van de wachtlijsten terecht komen want alles is al uitverkocht.
Fotografie: Gwendolyne van Erp Livepicz.nl