Editors

Indierockers komen op 27 juni 2020 naar Haagse Zuiderpark.

Editors at the ZiggoDome in Amsterdam, The Netherlands [fotocredit Harold Versteeg | BrunoPress]

Op zaterdag 27 juni komt Editors voor een concert naar het Haagse Zuiderpark. Dit open air concert staat in het teken van hun zojuist aangekondigde best of album Black Gold.

Vanaf het begin van hun carrière heeft Editors geweigerd om stil te blijven staan of artistieke compromissen te sluiten. De muzikale carrière van de Britten nam in 2005 een vlucht met de release van debuutalbum -en tevens voor een Mercury Prize genomineerde The Back Room en ontwikkelde zich verder met charts-topper An End Has A Start en platina albums In This Light and On This Evening en The Weight of Your Love. Maar ook op het door henzelf geproduceerde In Dream en hun zesde top 10 album op rij, Violence uit 2018, is te horen dat de band is altijd dicht bij zichzelf is gebleven. Het is één van de sleutels tot hun succes.

Naast de aankondiging van de Haagse Zuiderpark show maakt de band vandaag ook bekend op 25 oktober een best of album uit te brengen getiteld Black Gold. Op dit album zijn dertien nummers te horen die afkomstig zijn van hun zes vorige studio albums. Ook zijn hier op drie gloednieuwe tracks te horen: Upside Down, festivalanthem Frankenstein en titeltrack Black Gold.

 

De band uit Birmingham kent een enorm toegewijde fanbase die Editors loyaal is bij uitverkochte tournees en headliner spots op talloze festivals. Afgelopen zomer stond de band nog als headliner op Down The Rabbit Hole en bewees daar nog eens dat hun stemmige indierock zich goed leent voor grote shows. @Mojo Concerts

THE BLACK GOLD TOUR – Editors Greatest Hits
Zaterdag 27 juni | Zuiderpark, Den Haag

Aanvang: 18.30 uur | Entree: € 50,40 (incl. servicekosten)

Foto’s Harold Versteeg