JJ’S Blues & Roots Festival

Onvergetelijke editie van Blues & Roots Festival.

JJ Music House en haar drukbezochte zomerfestivals blijven niet meer onopgemerkt. Voor deze tweede JJ’s ‘B&R’-editie, die plaatsvond op 14-september jl., haalden deze organisatie wederom grote namen uit binnen- en buitenland. En waren er vorig jaar nog ruim 400, nu zijn er bijna 700 bezoekers de ingang gepasseerd. En niet alleen Zoetermeerders!

Om met een middelgroot festival op te vallen in een land met ruim 800 muziekevenementen per jaar heb je tegenwoordig een goede formule nodig voor de juiste headliners op de juiste tijdstippen. Die formule lag vorig jaar al in handen van de organisatie en sponsoren van JJ Music House en blijkt te werken. Zij hebben daarnaast nog de echte passie voor muziek en begrijpen dat er een uniek concept met een spraakmakende line-up nodig is om de slagingskans van een dergelijk festival zo groot mogelijk te maken.

Volle bak dus óók dit jaar weer, van vrijwel het begin tot het eind. Even na aanvang ging het publiek meteen al los. Een ware happening, die ’s middags snel uitmondde in een groot feest- en muziekspektakel. Met een line-up om je vingers bij af te likken! Wat te denken van:

– De jonge ‘Dave Warmerdam Band’ was één van de grote verrassingen op dit festival! Naast de inmiddels vele optredens zou een uitnodiging voor het North Sea Festival volgens insiders zeker niet misstaan. Dit is eén van de meest opzienbarende upcoming bands van nu, die moeiteloos verschillende stijlen en sferen weet te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt.

– De ‘Chris Cain Band (USA/IT)’, de legendarische gitaarvirtuoos en begenadigd zanger die zijn stijl kenmerkt als uniek, expressief en verschroeiend.

– De ‘The BluesBones (BE)’, – de ‘Giles Robson Band (UK)’, en – het ‘Stevie Nimmo Trio (UK)’.
– Allemaal grote namen en indrukwekkende optredens, evenals de ‘Big Daddy Wilson Band (USA/IT)’, veelgevraagd op menig groot bluesfestival. “Blues Is A Feeling. Feel Me!”

– En last but not least, ‘Barrelhouse’ met Tineke Schoemaker, de zoveelste ‘wow factor’! Na 40 jaar club optredens, festivals (Noth Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Festival, Blue Balls Luzern, Crossing Border, Moulin Blues, Jazzkaar Talinn enz.), twee tournee’s met Albert Collins en voorprogramma’s zoals bij BB King in Frankfurt heeft Barrelhouse dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij de eerste optredens. Met meer dan 40 albums en meer dan 2000 optredens.

In de backyard lounge heerst een ongedwongen sfeer met mooie ontmoetingen tussen publiek en artiesten. Een geweldige oplossing voor de podiumwissels was het binnenpodium, alwaar gedurende de pauzes optredens werden verzorgd door resp. Big Bo, Duo Dave Warmerdam/Janne Timmer en Lost & Found.

‘The Rude Move’ zorgde deze avond hier ook voor een spectaculaire en druk bezochte After Party. Daar bleef menigeen ook voor ‘hangen’. Met stevige maar vooral gevarieerde Blues/ BluesRock covers, stomende, rauwe of meeslepende solo’s, een gevoelige slow of een stevige Rock & Roll song dragen deze heren hun steentje bij aan de blues scène. Waanzinnige podiumbeesten in hart en nieren, die de vermoeide voetjes met alle gemak in beweging hielden.

info:

HOME


https://www.facebook.com/profile.php?id=100010394312221
https://www.facebook.com/jjpoppodium/

Tekst en fotografie: Jerrold Mallee