Nightwish

Finse band komt naar Ziggo Dome.

Op dinsdag 24 november 2020 komt de Finse band Nightwish naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

Ruim twintig jaar geleden begon Tuomas Holopainen aan een nieuw akoestisch project. Al snel groeide het project uit tot een zeskoppige band genaamd Nightwish. De band is al jaren de meest succesvolle band uit Finland met uitverkochte shows over de hele wereld. De laatste jaren laat Nightwish horen dat hun muziek veel meer is dan alleen symfonische metal. Op het laatste album zijn dan ook duidelijk meer pop en folk invloeden terug te horen.

In 2012 sloot de Nederlandse zangeres Floor Jansen zich aan bij Nightwish als de nieuwe frontvrouw van de band. Momenteel is Floor Jansen te zien het TV programma Beste Zangers. Hierin maakt ze grote indruk met haar vertolking van nummers van andere bekende Nederlandse artiesten. In 2018 sloot Nightwish FortaRock af als de headliner op de zaterdag. Later dat jaar speelde de band ook een show in Ziggo Dome. @Mojo

NIGHTWISH
Dinsdag 24 november | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €40.32,- (incl. servicekosten)

Photo www.nightwish.com