The Fureys

Legendarische Ierse folkgroep komt weer naar de Benelux.

In november 2019 komt de Ierse folkgroep The Fureys weer naar Nederland en Belgie voor een twintigtal shows. Medio september 2019 verscheen ook de nieuwe single Day’s Gonna Come, die ongetwijfeld op het prrogramma zal staan.

The Fureys
De legendarische band The Fureys is één van de oudste en bekendste folkgroepen uit Ierland. Dit jaar bestaat de band 41 jaar en dat vieren ze met een uitgebreide tournee waarmee ze ook Nederland zullen aandoen. De band, die bij oprichting bestond uit de vier broers Eddie, Paul, George, Finbar Furey en Davey Arthur heeft tientallen albums uitgebracht en stond in verschillende landen in de singles- en albumlijsten. Hits als When You Are Sweet Sixteen, The Green Fields of France,The Lonesome Boatman, I Will Love You en The Red Rose Café komen tijdens de show uiteraard voorbij. In de loop der jaren hebben er verschillende bezettingswisselingen plaatsgevonden. Eddie en George Furey zijn de overgebleven leden. Ze zingen, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran en laten zich bijstaan door de doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon, fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (banjo). The Fureys ademen hun thuisland: muzikaal brengt de band traditionals, balades en jiggles op merendeel oorspronkelijke en akoestische instrumenten. Ook de anekdotes in onvervalst dialect brengen de bezoeker naar het zo geliefde Ierland. @Rise Agency

The Fureys 2019 tour
13 november 2019 | Bonifaciuskerk Medemblik (NL) | Tickets
14 november 2019 | Theater De Krocht, Zandvoort (NL) | Tickets
15 november 2019 | Theater Twee Hondjes, Hellevoetsluis (NL) | Tickets
16 november 2019 | Podium Reimerswaal, Rilland (NL) | Tickets
17 november 2019 | Landvast, Alblasserdam (NL) | Tickets
19 november 2019 | Theater Flora, Delft (NL) | Tickets
20 november 2019 | Ledeltheater, Oostburg (NL) | Tickets
21 november 2019 | Urania, Keulen (DE) | Tickets
22 november 2019 | CC Martien van Doorne, Deurne (NL) | Tickets
23 november 2019 | Theater Landgraaf, Landgraaf (NL) | Tickets
24 november 2019 | De Skans, Gorredijk (NL) | Tickets
25 november 2019 | Beauforthuis, Austerlitz (NL) | Tickets
26 november 2019 | Stadtkirche, Solingen (DE) | Tickets
27 november 2019 | De Wildeman, Herent (BE) | Tickets
28 november 2019 | Zaantheater, Zaandam (NL) | Tickets
29 november 2019 | Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen (NL) | Tickets
30 november 2019 | De Lantaern, Zevenaar (NL) | Tickets
1 december 2019 | De Amer, Amen (NL, middagshow – uitverkocht) | Tickets
1 december 2019 | De Amer, Amen (NL, avondshow) | Tickets