Trijntje Oosterhuis

Fotoserie: Trijntje Oosterhuis trapt nieuwe clubtour af in Patronaat.

Zangeres Trijntje Oosterhuis in Patronaat in Haarlem. [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Na haar eerste clubtournee in lange tijd, een album geproduceerd door Jett Rebel, een nieuwe single én een nieuwe clubtour is Trijntje Oosterhuis gaat terug naar hoe het allemaal begon: het allereerste begin met Total Touch en het gevoel van toen.

Amsterdam, begin jaren negentig. In het clubcircuit speelt een toen nog onbekend bandje. Een broer en zus, en een handvol bevriende muzikanten. De muziek die ze maken: aanstekelijke popliedjes.

Zangeres Trijntje Oosterhuis in Patronaat in Haarlem. [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Dat waren wij dus, zegt Trijntje over de begintijd van Total Touch. ‘Daar heb ik de basis gelegd waar vanuit ik verder kon groeien. Nu 25 jaar later blik ik terug op mijn carrière en ga ik terug naar dat gevoel van vroeger. Deze nieuwe tour staat in het teken van mijn muzikale roots: met een band op het podium, muziekmaken en popliedjes zingen. Ik wil het intiem houden, ik ben dicht bij het publiek, maar het publiek is ook dicht bij mij.’

Op Trijntje’s nieuwe album ‘Dit is voor mij’ schreef ze onder meer samen met Alain Clark, Diggy Dex, Vieze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, Glen Faria en Linde Schöne. Daarnaast werd het album geproduceerd door Jett Rebel. Een combinatie van oude rotten en jong, nieuw talent. Voor Trijntje was het maken van dit album een bijzonder proces. Ze werkte met muzikanten samen die deels uit een andere generatie komen, maar een belangrijk verwantschap delen: dezelfde muzikale roots en een grote passie voor muziek! In Patronaat zong Trijntje de sterren van de hemel en het publiek genoot met volle teugen. @Patronaat

Fotografie: Harold Versteeg PhotoFresh.nl