Dido

Brits popicoon geeft concert in AFAS Live.

Zangeres Dido in Afas Live [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Dido brak door toen Eminem haar lieve liedje ‘Thank You’ sampelt in de lugubere hit ‘Stan’. Met haar troostrijke, krachtige stem zingt Dido vier succesvolle albums vol, die wereldwijd ruim 30 miljoen keer worden verkocht. Voor het eerst in 15 jaar is de zangeres nu weer op tournee en gelukkig kwam ze ook naar Amsterdam.

 

In haar nieuwe show speelt de zangeres nummers van haar nieuwe album, maar ook megahits als ‘Thank You’, ‘Here With Me’, ‘White Flag and Life For Rent’. Op de laatste plaat combineert Dido haar kenmerkende stemgeluid met haar liefde voor hiphop en folkmuziek. Zoals op eerder werk worden de nummers vooral gevoed door electronica en een goede beat. Het album nam ze dan ook, net als eerder materiaal, op met haar broer en Faithless-oprichter Rollo.

Zangeres Dido in Afas Live [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Dido omschrijft het maken van het album als: “An absolutely magical experience. I wanted to capture the feeling I still get from listening to music, just that rush like you don’t need anything more than this”.

Met meer dan 40 miljoen verkochte albums wereldwijd is Dido één van de best verkopende artiesten uit het Verenigd Koninkrijk. De albums ‘No Angel’ als ‘Life For Rent’ staan nog steeds in het rijtje van best verkochte albums aller tijden uit het Verenigd Koninkrijk.@Afas Live

Fotografie: Harold Versteeg PhotoFresh.nl