Tags

Related Posts

Share This

Lisa Stansfield

Zangeres met nostalgisch optreden in TivoliVredenburg.

De Engelse zangeres Lisa Stansfield stond op 3 november voor een uitverkocht TivoliVredenburg. De Utrechtse zaal is altijd een bijzondere plek om een concert te beleven. Ditmaal was de locatie gevuld met toeschouwers die duidelijk kwamen voor een avondje heerlijke nostalgie en dat kregen ze.

Begeleid door een swingende band bracht de Britse zangeres haar grootste hits & more en vooral een avond vol met dynamische floorkillers. TivoliVredenburg veranderde dan ook al snel in een grote, swingende massa.

Lisa Stansfield is al dertig jaar een icoon van de Britse dance. De wereld leerde haar kennen toen ze in 1989 de vocalen deed op People Hold On van Coldcut, de hit die fungeerde als springplank naar haar solocarrière. Met debuutalbum Affection (1989) en de bijbehorende wereldhit All Around The World was Stansfields naam meteen gevestigd.

Haar grote kracht is haar veelzijdigheid: behalve in dancetracks blinkt ze ook uit in ballads, zoals All Woman. Dit jaar verscheen Lisa Stanfields achtste album Deeper, waarvan vooral de tweede single Never Ever een heerlijke dansbare track is.

In TivoliVredenburg weerklonken grote hits als All Around The World, This Is The Right Time en Affection, maar ook The Real Thing, People Hold On en Never, Never Gonna Give You Up & meer. Veel ‘golden oldies’ dus oftewel een ’trip to memory lane’ met nostalgische klanken. De zangeres genoot met volle teugen op het podium, vooral ook omdat de fans zo goed meezongen- en klapten. Al met al een onvergetelijk en swingend optreden. (Anneke Ruys)