Stormzy

Britse rapper komt naar AFAS Live.

Op zaterdag 22 februari komt de Britse rapper Stormzy voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van Stormzy’s H.I.T.H. World Tour 2020 en staat in het teken van zijn nieuwe album dat volgende maand uitkomt.

Vandaag kondigt Stormzy zijn enorme ‘H.I.T.H. World Tour’ aan van maar liefst 55 data, met shows verspreid over Europa, Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Afrika. De tour begint op 7 februari in Dubai en eindigt in oktober in Afrika.

Stormzy’s komende album, ‘Heavy Is The Head’, dat 13 december uitkomt, is een indrukwekkende comeback en is een album dat volledig door Stormzy zelf is geproduceerd. Het album bevat samenwerkingen met enkele van de meest opwindende muzikanten van deze generatie, waaronder Aitch, Burna Boy, Ed Sheeran, Headie One, HER, Tiana Major9 en YEBBA met productie van Fred Gibson, Fraser T Smith, T-Minus en anderen.

Tot op heden heeft Stormzy vier van de zestien albumtracks onthuld. In april verraste hij iedereen toen hij ‘Vossi Bop’ uitbracht, zijn eerste release sinds 2017. Met ‘Vossi Bop’ verbrak hij een record door de eerste Britse artiest te zijn die in een week tijd 12,7 miljoen streams met een single behaalde. Deze single bracht Stormzy ook zijn eerste UK # 1 single ooit, die twee opeenvolgende weken de toppositie bekleedde. Niet lang daarna kwam ‘Crown’ uit, dat opgevolgd werd door ‘Wiley Flow’ – waarin hij de Britse MC Wiley eert.

Stormzy is nu de trotse bezitter van meer dan 25 awards, waaronder 2 x BRIT Awards, 1 x Ivor Novello Award, 6 x MOBO Awards, 1 x Q Award, 1 x MTV EMA, 1 x BBC Music Award, 1 x Teen Choice Award, 3 x AIM Awards, 2 x BET Awards, 2 x British GQ Awards, 2 x Global Awards en meer.

Fans die Stormzy’s nieuwe album pre-orderen via HTTPS://SMARTURL.IT/STORMZY-PRESALE krijgen toegang tot een speciale presale voor de show. @Mojo Concerts

Stormzy – H.I.T.H WORLD TOUR 2020
Zaterdag 22 februari 2020 | AFAS Live, Amsterdam