Buma Awards 2020

Prestigieuze prijzen uitgereikt in Hilversum.

Groepsoto Jorn Baars

Op maandagavond 9 maart 2020 kwamen Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers weer bijeen in Studio 21 voor de uitreiking van de Buma Awards.

Elk jaar worden in maart de Buma Awards uitgereikt. Tijdens een feestelijke gala-avond worden componisten, tekstschrijvers en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2019. Onder meer zanger Nielson kreeg een Buma Award voor zijn hitsingle IJskoud.
In de categorieën Buma Award Nationaal en Internationaal voor de meest gedraaide en bestverkochte nummers ging songfestivalwinnaar Duncan Laurence ervandoor met de prijs. Hij mocht zelfs twee beeldjes in ontvangst nemen voor zijn succes met Arcade in binnen- en buitenland.
Fotografie: Gwendolyne van Erp