Monique Klemann

Monique Klemann – Lovers in Motion CD recensie.

Eerder deze maand bracht zangeres Monique Klemann haar inmiddels derde soloalbum uit. De plaat draagt als titel ‘Lovers in Motion’ en bevat negen tracks in totaal. We kennen Monique Klemann natuurlijk van de formatie Lois Lane, maar ook als soliste heeft ze verschillende albums op haar naam staan. Deze nieuwe plaat is gevuld met heerlijke zwoele pop- en jazzy liedjes waar je je even lekker in kunt laten onderdompelen. Vooral ‘Running Up A River’ is een track waar je helemaal blij van wordt en tevens een hoogtepunt van deze cd. Net als ‘In Love’ wat weer een heel ander soort liedje is. Het is een Engelse vertaling van ‘Verliefd’ van Daniel Lohues. Wanneer Monique het nummer samen met Fatal Flowers zanger Richard Jansen zingt levert dat een klein juweeltje op wat voor kippenvel zorgt. Het transformeert je zo naar zo’n rokerig theatertje zoals je die in pakweg ergens de jaren veertig had. Prachtig! Ook staan er twee covers op dit plaatje en niet de minste: ‘Spooky’ van Classics IV en ‘I’m Not In Love’ van 10CC die beide een geheel eigen touch krijgen in de versies van Monique Klemann. Lovers in Motion: je krijgt er een hele positieve boost van en dat hebben we nu allemaal wel een beetje nodig. (Anneke Ruys)