Stu Larsen

Australische singer-songwriter geeft zich bloot op zijn nieuwe album ‘Marigold’.

Met een koffer en gitaar als zijn meest waardevolle bezit trekt de Australische singer-songwriter Stu Larsen al een aantal jaren de hele wereld over. Deze reis heeft hij vastgelegd op zijn nieuwe album. Met de single ‘Phone Call From My Lover’ gaf Larsen onlangs al een voorproefje van zijn nieuwe werk.

“Als kind had ik nooit gedacht dat ik de boerderij waar ik opgroeide zou verlaten”, vertelt Larsen. “Ik was een verlegen jongetje, durfde bijna niet te praten en dacht dat ik voor altijd op dezelfde plek zou blijven. Ik ga op de boerderij werken, en dat is het dan’, zo zag mijn toekomst beeld eruit.” Maar toen Stu het reizen ontdekte kreeg hij de smaak al snel te pakken. “Toen ik Mike Rosenberg (a.k.a. Passenger) ontmoette klikte het meteen. Hij had iemand nodig om samen mee de wereld over te touren, en ik hoefde daar eigenlijk niet over na te denken.

“Het nieuwe album werd samen met producer Tim Hart (Boy & Bear) en Simon Berckelman (Philadelphia Grand Jury) opgenomen in Golden Retriever Studios in Sydney. Het was de eerste keer dat Stu dat proces bewust meemaakte. “Tijdens de opnames van mijn eerste album ‘Vagabond’ overleed mijn vader, bij de opnamen van mijn tweede album scheurde mijn blindedarm en werd het hele proces vertraagd. Nu viel alles wél goed samen en hebben we samen snel en effectief kunnen werken.”

Wereldwijd heeft Stu al meerdere malen shows uitverkocht, inmiddels hebben de singles ‘San Francisco’ en ‘Thirteen Sad Farewells’ meer dan honderd miljoen streams op de streaming platformen behaald. Bij de release van het nieuwe album doet Stu Larsen elf landen in eenendertig dagen aan. Tot nog toe zijn grootste avontuur. @V2 Records