Angie Flare

Veelbelovende Brabantse singer-songwriter over heden en toekomst.

Singer-songwriter Angie Flare brengt een spannende mix van Amerikaanse  countrypop en Nashville. Haar debuut EP ‘Footprints in the Sand’ verscheen vorige maand. Haar vorige single ‘Home’ nam Angie op in Nashville, de bakermat van de country. Dat gebeurde in de Beaird Musiuc Group studio waar ook artiesten als Kik Brooks, Luke Bryan en Tim McGraw in het verleden songs opnamen. Een onvergetelijke ervaring voor de zangeres, die nu furore maakt in Nederland.

Maar ook over de oceaan wordt Angie Flare’s  geluid gewaardeerd, want haar track behaalde op Spotify in een maand tijd ruim 70.000 streams. Angie Flare wacht een spannende toekomst die alleen nu in deze barre tijden even ‘on hold’ staat.  Daarom nu even tijd voor een interview met deze veelbelovende zangeres over heden en toekomst en hoe ze omgaat met de huidige crisis.

1) Kun je jezelf kort introduceren aan onze lezers?

Ik ben singer-songwriter Angie Flare, ik komt uit Gemert (Noord-Brabant) en ik schrijf country pop/rock liedjes, geïnspireerd door de stad Nashville en haar artiesten als Carrie Underwood en Luke Combs.

2) Hoe ben je in aanraking gekomen met muziek en wanneer besloot je om je passie achterna te gaan?

Muziek was een vanzelfsprekendheid in mijn familie, iedereen maakte muziek. Ik kon eerder zingen dan praten, cliché maar waar. Zingen was altijd een tweede natuur voor mij, ik wist daarom al jong dat ik zangeres en ‘beroemd’ wilde worden. Ook dat was heel logisch voor mij. Ik was 7 toen ik voor het eerst voor publiek zong en toen wist ik zeker dat ik dat voor altijd wilde doen.

3) Welk moment in je muziekleven tot nu toe vergeet je nooit meer?

Lastig kiezen, want er zijn veel momenten en mijlpalen, maar een absoluut hoogtepunt was toch wel afgelopen zomer toen ik een van mijn liedjes opnam in een studio in Nashville, samen met enkele van de beste muzikanten van de stad. Dat was zo gaaf om mee te maken. Om die vakmensen aan de slag te zien en mijn liedje tot leven te zien komen. Ze waren ook super vriendelijk en ik voelde me daar echt op mijn plek.

4) We zitten in een moeilijke tijd. Ook voor artiesten is het zwaar om met hun passie bezig te zijn. Hoe doe jij dat?

Ik gebruik de extra tijd die ik nu heb om actief te zijn op Social Media, daar regelmatig wat te plaatsen en in contact te blijven met mijn volgers. Ook heel leuk! Daarnaast heb ik ook tijd om meer muziek te luisteren en in te studeren.

5) Wat is jouw advies aan muzikanten in deze crisis?

Ik denk echt dat dit een kans is om dingen te doen waar je normaal nooit aan toekwam, maar waar je als muzikant wel van kunt groeien. Zoals studeren, schrijven, coveren etc.

6) Zijn er volgens jou ook positieve dingen in deze kritieke tijden?

Zeker! Ik merk dat ik veel bewuster bezig ben met alles en niet wordt geleid door haast. Ik hoef toch nergens naartoe. Zoals hierboven heb ik bijvoorbeeld meer tijd om muziek te luisteren en nieuwe liedjes in te studeren. Ook ben ik het gitaarspelen aan het oppakken. Ik volgde jaren terug lessen, maar heb uiteindelijk mijn gitaar aan de wilgen gehangen. Helaas is het me nog niet gelukt om liedjes te schrijven, ik hoop dat dat ook weer komt.

7) Hoe ziet een dag er nu voor jou uit, in vergelijking met voorheen?

Mijn dag is veel gestructureerder dan voorheen. Ik heb drie dagen in de week een baan bij artiestenbureau Tribe Boekingen, dat doe ik nog steeds vanuit huis. De overige dagen werk ik overdag aan mijn Social Media, muziek luisteren, studeren etc. En dan na het eten lekker Netflixen met een biertje/wijntje en een snack. Zowel ik als mijn vriend zijn muzikanten, dus die avonden waren eerst altijd schaars.

8) Welke plannen/dromen liggen er nog voor jou in het verschiet?

Mijn ultieme droom is om een tour door Noord-Amerika en Europa te doen. Ik wil een keer meemaken dat mensen in allerlei landen mijn liedjes meezingen. Dat lijkt me nou echt te gek! Op korte termijn hoop ik zo snel mogelijk op festivals in Nederland te kunnen spelen, als de evenementen eenmaal weer op gang zijn.

www.angieflare.com