Eelke Kleijn

Eelke Kleijn met betoverende nieuwe track ‘The Magician’.

Rotterdam’s finest Eelke Kleijn trakteert ons vandaag op het eerste voorproefje van zijn nieuwe album, de follow-up van ‘Moments Of Clarity’ uit 2018. Voortbouwend op zijn muziekcarrière, met shows over de gehele wereld, combineert Kleijn clubtunes moeiteloze met integere downtempo melodieën voor de thuis luisteraars. Met zijn nieuwste release ‘The Magician’ demonstreert hij dan ook perfect zijn geprezen talenten en wordt de track op zijn eigen label DAYS like NIGHTS uitgebracht.

“Bij ‘The Magician’ draait alles om de bassline”, zegt hij over zijn nieuwste track. “In veel van mijn liedjes begin ik meestal met een idee en voeg dan allerlei kleine dingen toe, zo groeit het concept steeds verder. Met ‘The Magician’, was het heel anders. Ik begon met het idee om mijn modular voor Sample & Hold filter modulation te gebruiken. Het is een bekend trucje van klassiekers, denk daarbij aan Depeche Mode of Kraftwerk. Vanuit daar kwam de rest vanzelf.”

De liveshows na ‘Moments Of Clarity’ – met lovende responses op festivals zoals DGTL Amsterdam (waar de show in première ging), Extrema Outdoor (België) en shows in Parijs en Berlijn, maken het potentieel voor het aankomende album niets minder dan iets om naar uit te kijken na de eerste glimpse van het album met ‘The Magician’.

‘The Magician’ is onderdeel van Eelke Kleijn’s vierde album dat op 25 september uitkomt! @The Media Nanny

‘The Magician’ is nu uit op DAYS like NIGHTS