Gouden en Zilveren Notekraker

Uitzonderlijke uitreiking op dinsdag 22 september.

Foto Winnaars Gouden Notekraker 2019 foto Sena

Terwijl de Gouden Notekraker de erkenning van de vakgenoten is voor jarenlange, uitzonderlijk invloedrijke podiumprestaties, was het zelden eerder lange tijd onmogelijk om voor publiek te spelen.

Juist nu is het dan ook belangrijk om met de uitreiking van de Gouden Notekraker 2020 op 22 september vanuit Paradiso te laten zien wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt.
Vorig jaar was MY BABY de winnaar terwijl eerdere edities onder meer gewonnen werden door De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen. Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker.

Voor de derde keer wordt ook een Humble Hero Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt.

In aanloop naar deze uitreiking kunnen alle 35.000 bij rechtenorganisatie Sena aangesloten musici en producenten via goudennotekraker.nl hun stem op de 10 genomineerden per categorie uitbrengen.

Genomineerd voor de Gouden Notekraker
Akwasi, Chef’ Special, Danny Vera, DeWolff, DI-RECT, Eefje de Visser, Fresku, Henny Vrienten, Michelle David & the Gospel Sessions, Typhoon

Genomineerd voor de Zilveren Notekraker
45ACIDBABIES, Darlyn, Feng Suave, Jarreau Vandal, Joe Buck, Nona, S10, Maarten Vos, NAAZ, Three Little Clouds

Sena
Sena behartigt sinds 1993 de belangen van  muzikanten en producenten. Zij krijgen een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt dankzij muzieklicenties die bedrijven en organisaties bij Sena afsluiten. Als stichting zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. www.sena.nl
Ntb, de initiator van de Gouden Notekraker 
De Ntv (de Nederlandse Toonkunstenaarsbond) is de grootste en oudste Nederlandse vakbond voor muzikanten en muziekauteurs. De Ntb bestaat al meer dan 100 jaar en verenigd ruim 3500 musici in alle genres. www.ntb.nl
Foto’s Sena