iktoon Maand van Amateurkunst

Het Concertgebouw opent 1 juni deuren speciaal voor amateurkunstenaars.

Beeld: rubenpaulruben

Iktoon, Maand van de Amateurkunst (1 – 30 juni) gaat door, in aangepaste vorm. Zo kunnen de zes miljoen amateurkunstenaars die Nederland telt ook dit jaar laten zien wat zij in huis hebben. Culturele instellingen verspreid over heel het land openen hun (digitale) deuren. Het doel is zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met creatieve activiteiten zoals dansen, muziek maken en fotograferen.

Dit jaar viert iktoon haar vijfjarig bestaan. Om dit niet stilletjes voorbij te laten gaan, organiseert muzikant Thijs Boontjes op 1 juni om 20.00 uur, vanuit Het Concertgebouw, het Grootste Dans- en Showorkest van Nederland. Ook start iktoon de zoektocht naar de Beste Amateurkunstenaars van 2020. Iedereen kan meedoen via www.iktoon.nl.

Wedstrijd: Beste Amateurkunstenaars 2020

Deelnemers maken kans om Beste Amateurkunstenaar van Nederland te worden. Meedoen kan van 1 juni tot 23 juni. Alleen of als groep, zoals met je huisgenoten. Of je nou net begonnen bent of al jarenlange ervaring hebt, iedereen is welkom om mee te doen. Uit elke provincie worden de beste inzendingen geselecteerd. De jury bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redo (winnaar van de prestigieuze dansprijs De Zwaan) en presentatrice Mandy Woelkens kiezen de winnaars op 30 juni.

Beeld: rubenpaulruben

Grootste Dans- en Showorkest van Nederland in Het Concertgebouw

Muzikant Thijs Boontjes roept heel creatief Nederland op om op 1 juni om 20.00 uur deel te nemen aan het Grootste Dans- en Showorkest van Nederland. Live vanuit Het Concertgebouw zullen Boontjes en een selecte groep amateurkunstenaars het nummer ‘Alles Wat Ik Kan’ spelen. Via Zoom en livestream op social media maken zoveel mogelijk mensen vanuit huis het orkest compleet.

Het lied schreef Boontjes speciaal voor iktoon, om samen een ode aan amateurkunst te brengen en met elkaar de maand feestelijk in te luiden. Alle kunstvormen zijn welkom, van dans en zang tot schilderen en beeldhouwen. Het Concertgebouw opent voor deze gelegenheid haar deuren om de amateurkunstenaars een (virtueel) podium te geven.

Op www.iktoon.nl vind je meer informatie over deelname aan iktoon 2020. @www.iktoon.nl www.dewolven.com

Ook start iktoon de zoektocht naar de Beste Amateurkunstenaars van 2020. Iedereen kan meedoen via www.iktoon.nl.