Kalulu

Band komt met nieuwe single Shungite.

We kunnen niet meer terug, maar we zijn ook nog niet klaar om verder te gaan. Shungite is het lied van het ’tussenin’, tussen chaos en nog meer chaos, tussen verdriet en nog meer verdriet, maar ook tussen vandaag en morgen waar alles kan gebeuren.

‘Zelfs als je het gevoel hebt dat je niets meer te geven hebt, herinnert iets je eraan dat er veel waardevols is om te ontvangen en door te geven, ook al is het maar een liedje. We staan hier niet alleen in. ‘
Shungite is de eerste single van Kalulu’s aankomende EP  G U I D E S  die in de herfst van 2020 wordt uitgebracht. De zelfgeproduceerde EP onthult het geluid van de introverte; een ruimtelijk, melancholisch alternatief dreampop-geluid dat thuis wordt gecreëerd. De vier nummers van G U I D E S verbinden de losse punten van Kalulu en bewegen vloeiend ertussen.
 
 Kalulu, de band rondom zangeres en songwriter Marinka Stam kwam in  2016 uit met het debuutalbum ‘Hoax’. Het album kende een grote diversiteit aan muzikale stijlen die mooie recensies scoorde bij de Nederlandse pers.

In 2019 bracht Kalulu “Coats” uit, een samenwerking tussen Kalulu en producer Max Abel met een significant alternatief EDM-geluid. De combinatie van de soulvolle en emotionele stem van Marinka, samen met de diepe elektronische beats en spatiale soundscapes, geven de muziek zijn eigen unieke geluid. @ M.A.R.S