Wereldrecord DJ Marathon in hardere stijlen

Wereldrecord: even dagen non-stop met 23 Nederlandse DJ’s in coronacrisis.

Na twee verbroken wereldrecords binnen alle dance genres, hebben 203 Nederlandse DJ’s uit de hardere stijlen een nieuw wereldrecord behaald: 7 dagen, 24 uur per dag non-stop zijn er constant hardere stijlen gedraaid. De organisatoren hebben dus hun eigen wereldrecord verbroken.

In 3 weken tijd zijn er 4 wereldrecords verbroken, wat een unicum is binnen de muziekindustrie. De organisatie laat samen met de Nederlandse DJ’s zien dat Nederland het DJ land van de wereld is. De hardere stijlen zijn in Nederland een van de populairste dance-stromingen welke miljoenen mensen bereikt op evenementen.

De organisatoren Amrish Raghosing en Anthony Donner wilden laten zien dat DJ’s een eenheid kunnen vormen en samen groot verschil kunnen maken door samenhorigheid uit te stralen, hetgeen waarom deze harddance scene bekend staat. De DJ’s die mee hebben gedaan hebben gedraaid, draaien in het hardere genre, van melodieuze en euforische hardstyle, freestyle, hardcore tot en met uptempo.

Op donderdag 14 mei, 20.00 uur, werd het startsein gegeven van de DJ-marathon in de hardere stijlen. 7 dagen later op donderdag 21 mei om 20.00 uur is de DJ-marathon geëindigd. Elk uur heeft er een andere Nederlandse DJ gedraaid; zowel bekende top DJ’s als jong talent hebben een podium gekregen tijdens deze marathon.

DJ’s die aan de DJ-marathon in de hardere stijlen mee hebben gedaan zijn onder andere: Digital Punk, Crypsis, Chain Reaction, The Darkraver, Dr. Rude, Ruthless, Outsiders, Hardstyle Pianist, Re-Style, Freestyle Maniacs, Pavo, The Pitcher, Luna, Deepack, Deetox, Geck-O, Sub Sonik, Bass Modulators, Jason Payne, Malua, Trilok, Bass-D, Ruffian, Furyan, Killshot, Serra, Retaliation, en nog vele andere bekende en opkomende artiesten.

Het evenement werd geregistreerd door filmcamera’s en live uitgezonden via www.djmarathonlive.nl en de Facebookpagina van DJ School Alphen. De richtlijnen van de RIVM en geldende noodverordening zijn strikt nageleefd gedurende het hele evenement.