Uitmarkt gaat digitaal

43ste editie wordt online platform.
In juni lanceert de Uitmarkt een online platform waar artiesten, makers en instellingen hun werk tegen betaling kunnen aanbieden aan heel Nederland. De inkomsten komen geheel ten goede aan de artiesten en instellingen. In aanvulling daarop zal er op 28/29/30 augustus een ‘hybride’ Uitmarkt plaatsvinden. Op binnen-locaties met beperkt publiek, online via livestreams en op TV.
Deze nieuwe vorm geeft invulling aan de enorme behoefte van de sector, het verlangen van het publiek en het doel van de Uitmarkt: een zo breed en divers mogelijk cultureel aanbod aanbieden
De Uitmarkt 2020 gaat digitaal!
Wij zullen op korte termijn een permanent online platform bieden waar makers en artiesten voorstellingen tegen betaling aan heel Nederland kunnen aanbieden. Die inkomsten komen geheel ten goede aan de artiesten en instellingen. Een platform met een enorm divers aanbod van muziek, dans, theater, boeken en beeldende kunst, van oude bekenden en jong talent, voor ieder publiek.
Een aanbod van bestaand werk en van unieke speciaal hiervoor geregistreerde optredens. Een platform dat met kunst en cultuur Nederland voedt, verrijkt en inspireert en dat makers en artiesten de mogelijkheid biedt inkomsten te genereren in deze onwerkelijke tijden waarin veel podia nog zijn gesloten en festivals niet mogelijk zijn.
Uitmarkt Virtueel Live
Maar er is meer! Op 28, 29 en 30 augustus zullen wij een virtuele live Uitmarkt bieden waar alle Nederlanders tenminste 25 podia en concertzalen ONLINE kunnen bezoeken en hun hart op kunnen halen aan het enorm diverse en brede aanbod aan podiumkunsten, beeldende kunst, literatuur, dans, theater, cabaret, klassieke muziek, jazz, popmuziek, musical en film, precies wat je van de Uitmarkt gewend bent.@www.iamsterdam.nl @
foto: Bas Uterwijk
Meer informatie is te vinden op www.uitmarkt.nl