Johan Keeman

Positieve nummers over thuis en rondom huis.

Zanger/gitarist Johan Keeman bracht afgelopen vrijdag de eerste single van zijn nieuwe EP uit. ‘Onderweg Naar Huis’ is afkomstig van de nieuwe EP ’Thuis’ van Johan Keeman. Een pakkend nummer dat je meteen meeneemt in de wereld van de artiest.  Een rauwe tevens pure song met een bluesy inslag en mooie gitaarrifs.

In de maanden april en mei was er opeens veel tijd om nieuwe muziek te schrijven. Johan besloot de studio in te duiken om samen met producer Ernst van Dusseldorp de EP  ‘Thuis’ op te nemen. Nummers over thuis en rondom huis, een weerspiegeling van het leven van veel mensen in deze tijd. Veelal met een positieve kijk.

Terug naar de basis, soms begeleid door alleen akoestisch gitaar, soms meer. ‘Onderweg Naar Huis’ is de eerste single. Eind juli volgen de andere nummers van de EP.

Foto en vormgeving Onno Lubbers

Wie is Johan Keeman?

Dat de donkere kanten van het leven niet altijd neerslachtig hoeven te zijn, laat Johan Keeman horen met zijn muziek. De geboren West-Fries, waar vaker niet dan wel over emoties gesproken wordt, zingt over de innerlijke strijd die iedereen kent. Over de donkere dagen waarin je je best moet doen om een beetje licht te creëren. Over hoe je iemand leuk vindt, maar niets terug krijgt. En hoe je daar dan toch iets aan hebt.

Foto Jaap Kroon

Keeman is in zijn nummers op zoek naar zijn beste zelf. Hij zoekt de balans tussen licht en donker, tussen meer en genoeg, tussen afstand en liefde. Daarbij schuwt hij niet om risico’s te nemen, want juist dat brengt kansen met zich mee. Al gaat het natuurlijk ook wel eens fout. Met een haast droog stemgeluid neemt Johan Keeman je in zijn oprechte en pure teksten mee in zijn overwegingen en geleerde levenslessen.

Als gitarist/zanger zijn de nummers altijd opgebouwd rondom de gitaarriffs, die Johan vormgeeft vanuit inspiratie die hij opdoet bij legendarische rockgitaristen. Het rauwe en pure geluid hoor je ook terug in de blues, maar de band en meerstemmige zang zorgen hier en daar voor wat soul- en gospelinvloeden. Hij bouwt een brug tussen De Dijk en The Stones.

Sinds maart 2017 is zijn eerste single op Spotify te beluisteren. In 2018 bracht hij drie singles uit die op een EP zijn verschenen en op Spotify te vinden zijn. In het voorjaar van 2019 is de nieuwe single ‘Voorjaar’ uit gekomen. Deze single wordt goed ontvangen, onder meer Daniel Lohues reageert enthousiast. Momenteel werkt hij aan een album dat volgend jaar verschijnt. @Johan Keeman

Nieuwe single Johan Keeman

Sinds afgelopen vrijdag is de eerste single ‘Onderweg Naar Huis’ uit van de nieuwe EP ’Thuis’ van Johan Keeman.

https://open.spotify.com/track/5I3R6F1nQK1sXnSG9KDj2s?si=3eufs0SuRISWnSKryC9l8w
www.johankeeman.nl
www.facebook.com/johankeemanmuziek
www.instagram.com/johankeeman