KAFKA

Samensmelting van muzikale tegenstellingen.

KAFKA is de tweekoppige band van Dafne Holtland en Frank van Kasteren: een samensmelting van muzikale tegenstellingen.

Zij: een hemelsblauwe stem. Zo ‘up’ als het maar kan. Licht, lyrisch, rond en harmonisch, en toch brutaal als rock en roll. Hij een alternatieve liedjesschrijver. Een ambachtsman op welk instrument dan ook, ongepolijst maar vakkundig, en met het perfectionisme van een componist. Breng die werelden bij elkaar en je krijgt KAFKA.

Dit is KAFKA:

Twee jonge muzikanten, op hun eigen manier succesvol. Zij sleepte met haar band Zazí ooit een plek in de top 40 binnen, hij betrad het alternatieve circuit in verschillende formats: Wooden Saints, Orlando, Elijah en Sir James.

KAFKA is in eerste instantie de bijnaam van Frank voor Dafne, als symbool voor de verloren liefde die naar je terugkeert. Want, toeval bestaat niet: op de dag dat Frank Dafne verkering vraagt, verliest hij zijn geboorteknuffel. Net als het meisje in het beroemde verhaal van KAFKA, Kafka and the Travelling Doll.

Dat gaat ongeveer zo: de schrijver ontmoet een jong meisje in het park. Compleet in tranen, omdat ze net haar lievelingspop is verloren. Franz Kafka besluit haar brieven te schrijven. Vanuit het oogpunt van de pop, over alle avonturen die ze meemaakt.

Frank en Dafne zijn onafscheidelijk. Ook muzikaal. Ze spelen samen in het collectief van Maarten Heijmans.

KAFKA’s  eerste single komt uit op 12 juni, 2020. @M.A.R.S. Label Group

Begin oktober volgt hun EP als voorloper op KAFKA’s eigen eerste debuutalbum ‘Out Of Tune’ dat wordt verwacht in het voorjaar van 2021.