Delise

Nieuwe single DELISE: Nu de trein vertrokken is…

Delise is terug. Met een nieuwe single. Nu de trein vertrokken is… gaat per 24 juli in release op onder andere Spotify. De single, gemasterd in de Wisseloord studio’s in Hilversum, schreef ze samen met producer Henk Pool en taalkunstenaar Rikkert Zuiderveld.

Het resultaat is een midtempo popliedje, waarvan de melodie niet zozeer melancholisch is maar wel in contrast staat met de inhoud van de tekst, aldus de singer-songwriter.

Wat beoog je met het liedje?
Delise: “Ik vond het een hele eer om met Rikkert en Henk Pool te schrijven. Ik hoop dat ons liedje mensen aan het denken zet en zij zich er in kun herkennen als ze met hetzelfde gevoel zitten. En ook dat het mensen kan troosten.”

Theaterconcert ‘Kleine dingen’ 25 september
Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 28 maart, maar is nu verplaatst naar 25 september. Tijdens het theaterconcert laat Delise de liedjes horen van haar nieuwe EP. Ook geeft ze een inkijkje in de verhalen achter haar muziek en zal ze de muziek van haar eerste album ‘Bladzijde 1’, covers en nog uit te brengen nummers laten horen. Daarnaast is er een gastoptreden van de bekende Nederlandse zanger, schrijver en producer Ralph van Manen. De presentatie van het concert is in handen van radio-dj Hans van Vuuren.

Voor het theaterconcert kunnen zowel fysieke als livestream kaartjes besteld worden via www.truetickets.nl/delise.

Over Delise
Al op jonge leeftijd was Delise veel met muziek bezig. Desondanks besloot ze Rechten te studeren. Na enkele jaren zich te hebben gericht op haar juridische carrière, keerde Delise in 2016 terug naar de muziek. Mede door een burn-out werd het duidelijk: muziek maken is haar passie. En die muziek wil ze graag delen!

In 2018 bracht ze haar debuutalbum ‘Bladzijde 1′ uit, waarbij ze heeft samengewerkt met o.a. Henk Pool, Matthijn Buwalda en MaddoC (Damascus). Dit album kreeg aandacht via verschillende dagbladen en Delise mocht haar muziek en verhaal laten horen bij veel radio stations, evenementen en programma’s als Hour of Power. ‘Bladzijde 1’ werd genomineerd voor verschillende onderdelen bij de Zilveren Duif Awards 2019.

In het najaar van 2019 verzorgde Delise het voorprogramma bij de ‘Niet van deze wereld-tour’ van Damascus. Eind maart 2020 bracht ze haar nieuwe EP uit met liedjes als Kleine dingen, Overwinnen, Verbonden ft. Elbert Smelt (Trinity) en Helden, een liedje dat zij schreef als een groot ‘dank je wel’ aan mensen werkzaam in de zorg. @Delise

Website www.delise.nl