Eddy Willemsen

TROS-dj legt verlaten Nederland vast in lockdownclip.

Lege straten, lege theaters, lege vliegvelden, parken en snelwegen. Toen iedereen angstvallig thuiszat terwijl het coronavirus door ons land raasde, legde oud TROS dj en Britpop-fanaat Eddy Willemsen de lockdown vast in zijn nieuwe videoclip en single Fool Goin’ Home die deze maand officieel wordt gelanceerd.

“Ik laat met de videoclip zien hoe corona Nederland in zijn greep had en ons leven bepaalde”, zegt Willemsen. “Het is uniek materiaal dat we hopelijk nooit meer kunnen maken, maar dat wel een historisch tijdsbeeld geeft”. Fool Goin’ Home staat symbool voor eenzaamheid tijdens een ramp en de hoop op een nieuwe toekomst.

Beatles

Willemsen liet Fool Goin’ Home masteren en mixen in de Abbey Road Studio’s in Londen, waar the Beatles hun platen opnamen. Als multi-instrumentalist heeft hij de single spoor voor spoor zelf ingespeeld en gezongen.” Corona heeft veel mensen geraakt en doen beseffen dat ze kwetsbaar en soms alleen zijn”, aldus Willemsen. “Ik wil troost bieden met deze single”.

TROS

Fool Goin’ Home wordt uitgebracht in 12 landen waaronder Frankrijk, Rusland, China, Japan, Amerika en Groot-Britannië. Willemsen was jarenlang als radio-dj te horen bij muziekprogramma’s van de TROS en hij presenteerde nieuws en sport op radio en televisie. Zijn muziek kenmerkt zich door een Brits geluid met een hoog Beatles-gehalte. @Eddy Willemsen

foto: Rudy Blom