Fridolijn

Fridolijn – Chapter One: Above The Fray EP release.

Begin juli is van singer-songwriter Fridolijn de EP ‘Chapter One: Above the Fray’ verschenen. Een collectie van drie songs, wiens stijl wel eens omschreven wordt alds folktronica: folkmuziek met aanvulling van elektronische beats. Zelf zegt Fridolijn beinvloed te zijn door artiesten als Joni Mitchell, Portishead en Massive Attack, maar ook door minimalisten als Philip Glass en Steve Reich. Het resulteert in een bijzonder geluid, wat vooral dromerig klinkt en waarbij het lichte en heldere stemgeluid een opvallende factor is. Muziek met veel diepgang van een zangeres die eerder naam maakte met haar band Finn Silver. Daarmee werd ze een ster in het Verre Oosten waar ze afgelopen jaren regelmatig optrad. Fridolijn speelde op internationale podia en festivals als Billboard Live in Tokyo & Osaka en North Sea Jazz Festival. De EP ‘Above the Fray’ werd opgenomen in Londen, door producer Troy Miller. Troy Miller was drummer bij o.a. Amy Winehouse en produceerde de laatste albums van Gregory Porter, Laura Mvula en Jamie Cullum. Ook werkte hij met artiesten als JP Cooper en Rag ‘n Bone man. ‘Chapter One: Above The Fray’ is een heerlijk mini-album waarvan de meeslepende songs onder je huid nestelen. Ze bezorgen kippenvel en doen je verlangen naar veel meer dan alleen deze drie songs. (AR)

http://www.fridolijn.com/abovethefray