Ziggy Marley

Reggae icoon komt met familie album.

De achtvoudig Grammy winnaar en reggae icoon Ziggy Marley deelt vanaf nu zijn nieuwe single ‘Play With Sky’ ft. Ben Harper. Daarnaast kondigt hij zijn nieuwe album ‘More Family Time’ aan.

Op dit bijzondere album spelen een aantal gerespecteerde artiesten mee, waaronder: Stephen Marley, Sheryl Crow, Ben Harper, Angelique Kidjo, Alanis Morissette, Tom Morello, Lisa Loeb, Busta Rhymes en Jamie Lee Curtis (zij heeft haar nieuwe boek ‘Today I Feel Silly’ hiervoor ingesproken).

Het album is de opvolger van zijn Grammy en Emmy bekroonde album ‘Family Tree’ uit 2009. Ziggy heeft de energie van zijn 4-jarige zoontje als leidraad genomen bij het maken van de muziek; de nummers zijn vermakelijk voor kinderen en tegelijkertijd interessant genoeg voor volwassenen.

Het album staat in het teken van positiviteit, inclusiviteit en vrijheid. Daarom zal een deel van de opbrengsten van het album naar Ziggy’s non-profitorganisatie ‘URGE’ gaan – zij dragen bij aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling en het onderwijs van de Chepstow Primary School en One Love Youth Camp in Jamaica.

De achtvoudig GRAMMY® winnaar, EMMY® winnaar, filantroop, zanger, songwriter en producer, Ziggy Marley heeft al vijftien albums op zijn naam staan. Ziggy heeft dankzij zijn eigen label Tuff Gong Worldwide en publishing bedrijf Ishti Music nu de volledige vrijheid en controle over zijn eigen opnames.

Zijn eerste echte ‘muzikale doop’ kreeg hij op 10-jarige leeftijd toen hij opnames van zijn vader, Bob Marley, bijwoonde. Na het uitbrengen van acht albums met The Melody Makers, waarvoor hij drie GRAMMY® awards won, begon hij in 2003 met het uitbrengen van het album ‘Dragonfly’, aan een legendarische solo carrière. @V2 Records