LONE

LONE Project ‘Let it rain on me’ komt vandaag 10 november uit.

Foto LONE: Dingel Pictures

Let it Rain is het nieuwe LONE Project album van ex-Alquin-leden Ferdinand Bakker (gitarist/componist/tekstschrijver) en Michel van Dijk (zanger/tekstschrijver) . Hierop zetten de mannen hun ontdekkingsreis naar een eigen spannende geluidsmix en dito songteksten voort. Met een indrukwekkend album als resultaat!

In de elf nieuwe songs op Let it Rain laat het duo horen dat in handen van gerijpte artiesten (beiden vieren dit jaar hun 70ste verjaardag), de muziek alleen maar beter wordt! Beide muzikanten vonden elkaar in de wens muziek te maken waarin hun verleden zou doorklinken, zonder compromis en van hoge kwaliteit. En daar zijn ze zeker in geslaagd.

Als bandleden van de legendarische progressieve rockband Alquin maakten Bakker en Van Dijk de ontwikkeling van de Nederlandse rockscene vanaf het prille begin mee. Na het internationale succes in de jaren zeventig en de Alquin reünie in 2003 besloten Bakker en Van Dijk in 2012 als duo verder te gaan.

Onder de naam LONE Project gingen ze op ontdekkingsreis naar wat hun beiden inspireerde. De symphonische progrock uit de Alquin-dagen maakte plaats voor een combinatie van blues, soul en roots en resulteerde in het debuut Lone en enthousiast ontvangen opvolgers View from the Bridge en Ten Songs.

Let it rain on me werd opgenomen en gemixed in de ParkStudio in Amsterdam, onder productionele leiding van Ferdinand Bakker en gemasterd door Andy Tube (o.a. Pink Floyd).

Het album komt op 10 november op cd/digital uit op het Parksongs label. Collectable Vinyl brengt later dit jaar een limited edition op vinyl uit.

 

www.loneproject.nl

https://www.facebook.com/loneproject/