Graeme James

Folkartiest komt op 1 januari met EP The Weight of Many Winters.

Op 1 januari brengt de internationale folkartiest Graeme James zijn EP ‘The Weight of Many Winters’ uit. Een mini-album waar lang naar uitgekeken is. Eerder bracht de zanger van die EP de track ‘No Memories of Tomorrow’uit.

Eerder dit jaar kondigde Graeme plannen aan om vier seizoens-EP’s uit te brengen, te beginnen met Old Storms in New Places, die in september gelijktijdig met de herfstnachtevening uitkwam. Voor The Weight Of Many Winters liet James zich inspireren door het emotionele en fysieke landschap van het winterseizoen.

De winter als seizoen zit volgens Graeme James vol krachtige metaforen voor onze menselijke ervaring en vooral in thema’s als dood, wanhoop en zwakte. De winter is ook een tijd van winterslaap en reflectie.

Hoewel het desolate winterlandschap tot onze sterfelijkheid spreekt, bevat het ook een boodschap van hoop: de terugkeer van de lente, verborgen in elke kale tak en onder de sneeuwtoppen. ‘The Weight of Many Winters’ probeert volgens James ook de grimmige schoonheid en koude intensiteit van het seizoen te weerspiegelen.

Hoewel hij nu in Nederland is gevestigd, heeft Graeme de afgelopen jaren een grote en loyale fanbase opgebouwd in zijn geboorteland Nieuw-Zeeland en ver daarbuiten.